Gezocht: Privacy coördinator bij De Rechtspraak (Arnhem)

Vacature in het kort

Locaties: Rechtbank Gelderland
Functiegroep: Adviseur/bedrijfsvoering
Carrièreniveau:
Medior
Opleidingsniveau: Hbo
Dienstverband: Fulltime
Uren: 32 tot en met 36 uur
Locatie: Walburgstraat 2-4 Arnhem

De Rechtspraak

De Rechtspraak beschermt rechten en vrijheden. Ze komt op voor de democratische rechtsstaat, zorgt voor een goede toepassing van het recht en voor beslissingen door onafhankelijke, onpartijdige, integere en deskundige rechters. In deze functie werk je voor vier onderdelen van de Rechtspraak: de rechtbank Gelderland, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, beiden gevestigd in Arnhem en Centrale Raad van Beroep en de rechtbank Midden-Nederland, beiden gevestigd in Utrecht. Je werkt grotendeels vanuit Arnhem en Utrecht en bent enkele keren per maand in Leeuwarden.

Wat je gaat doen

Bewustwording creëren, continu verbeteren en borgen van het privacy beleid, dat is wat jij onder andere gaat doen in deze functie. Jij bent volledig op de hoogte en houd je op de hoogte van alle wet- en regelgeving rondom privacybescherming de adviezen van de Nederlandse toezichthouders en de European Data Protection Board. Jij helpt ons om veilig om te gaan met data en te voldoen aan wet- en regelgeving, waaronder de AVG. Maar ook om klaar te zijn voor de toekomst.

Je deelt jouw kennis graag en met enthousiasme met de medewerkers van onze organisatie. Je vertaalt onder andere het landelijke privacybeleid naar lokale processen en zorgt ervoor dat de verwerkingen op de juiste wijze geregistreerd worden in de privacy managementtool van de Rechtspraak.

Lokaal zorg je ervoor dat je goed weet welke informatiebeheersmaatregelen geborgd dienen te zijn en zorg je voor een periodieke audit van de informatiebeveiligingstand.

Je bent het eerste aanspreekpunt op privacygebied van de collega’s van de vier onderdelen waar je voor werkt en zorg je voor privacybewustwording op de werkvloer. Je doet verbetervoorstellen en adviseer je over opvolging ervan. Daarnaast zie je ook toe op de interne verwerkingen en coördineer je de PDCA-cyclus op het gebied van gegevensbescherming. Verder:

  • ondersteun je collega’s bij de uitvoering van data protection impact assessments;
  • ben je het aanspreekpunt voor gegevensuitwisselingen waar de rechtbank Gelderland, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Centrale Raad van Beroep of de rechtbank Midden-Nederland bij betrokken zijn;
  • geef je uitvoering aan de procedure voor de rechten van betrokkenen en voer je de procedure voor het melden van (potentiële) datalekken uit.


Je werkt nauw samen met de beveiligingscoördinatoren van de rechtbank Overijssel en Noord-Nederland, de (plv.) functionaris gegevensbescherming van de Rechtspraak en natuurlijk de andere privacy coördinatoren. Daarnaast neem je deel aan landelijke overleggen op het gebied van gegevensbescherming. Je houdt jezelf op de hoogte van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving, de adviezen van de Nederlandse toezichthouders en de European Data Protection Board.

Wat we je bieden

Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een wat formele indruk. Een blik achter de schermen leert dat onze Rechtbank Gelderland vooral een boeiende organisatie is. Een organisatie die volop uitdagingen biedt aan collega’s, met of zonder juridische achtergrond. En waar iedereen bijdraagt aan de rechtspraak. We houden ons bezig met zaken die dagelijks in het middelpunt van de belangstelling staan.

Kortom; interessant en maatschappelijk werk binnen een lerende organisatie die in ontwikkeling is.

Dit is alles is uitstekend geregeld volgens de cao Rijk, in te zien via www.caorijk.nl.


  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 10 (maximaal € 4.707,58 bruto op basis van 36 uur en per 1 april 2023 maximaal € 4.848,81)
  • Je contract gaat uit van 36 uur. Je houdt werk en privé prima in balans, bijvoorbeeld door gedeeltelijk thuis te werken. En je krijgt 144 vakantie en daarnaast nog ruime IKB-uren bij 36 uur.
  • Naast je salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB 16,37% van je salaris). Je stelt daarmee een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen, bijvoorbeeld door je uit te laten betalen of te kiezen voor fiscaalvriendelijke doelen zoals een fiets of studie.
  • Je pensioen is goed geregeld via het ABP.
  • De Rechtspraak stimuleert reizen met het OV. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas). Ook zijn er goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.
  • Je krijgt een jaarcontract; bevalt het ons beiden? Dan krijg je een vast dienstverband.
  • Standplaats voor deze functie is Arnhem.
  • De vacature staat open voor 32-36 uur.

Wat we van je vragen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega met humor, goede communicatieve vaardigheden die in staat is om te gaan met breed scala aan stakeholders. Je bent pragmatisch, nieuwsgierig, onderzoekend en je bent je bewust van wat er moet gebeuren. Verder:


  • Een afgeronde en relevante HBO of WO opleiding
  • werkervaring in het werkveld van privacy en compliance
  • je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming;
  • het is een pré als je CIPM en/of CIPP/e of vergelijkbaar gecertificeerd bent;
  • je hebt kennis en ervaring in het vakgebied van privacy compliance (modellen, methoden en technieken). Je bent in staat dit toe te passen in de praktijk en kan anderen hierin meenemen.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze functie iets voor jou! Reageren kan tot en met 17 maart 2023. Wil je meer weten over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met Dirk Jan Wesselink via 06-25 645 868 Mascha van Houten, sr. Adviseur Werving & Selectie via sollicitaties.gelderland@rechtspraak.nl of 06-52 830 273.

Bijzonderheden

  • Wij stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open.
  • Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang.
  • Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
  • Wij vinden diversiteit belangrijk en nodigen dan ook iedereen, met de gevraagde ervaring, uit om te reageren.


Solliciteren op deze vacature?

Klik hier.