Gezocht: Senior Privacy Adviseur bij het RIVM

Vacature in het kort

  • Stand­plaats Bilthoven
  • Contractduur 12 maanden
  • Uren per week 32 - 36
  • Maand­salaris €4.214 - €6.227
  • Salaris­niveau schaal 12
  • Niveau Master/doctoraal
  • Vakgebied Juridisch
  • Reageren voor 8 mei
  • Vacaturenummer #742
  • Plaatsingsdatum 7 april 2023
  • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Functieomschrijving

Binnen het RIVM worden veel persoonsgegevens verwerkt. Persoonsgegevens zijn onmisbaar voor ons werk. Daarom raken vraagstukken over privacy en gegevensbescherming de hele organisatie. Het onderwerp staat hoog op onze agenda. Burgers en onze eigen medewerkers moeten met vertrouwen hun gegevens delen met het RIVM.

Jij ziet het als grote verantwoordelijkheid om de organisatie te adviseren over praktische toepassing van wet- en regelgeving en het treffen van passende waarborgen bij het verwerken van data. Daarnaast wil jij de organisatie graag verder brengen op het terrein van privacy door beleid te ontwikkelen en/of gewoon praktisch de handen uit de mouwen te steken. Je hebt een drive om samen met collega’s te zoeken naar de juridische mogelijkheden en durft hierbij het voortouw te nemen. Wij bieden je een omgeving waarin jij volledig jezelf kunt zijn en waar jij door jouw inzet echt impact kunt maken.

Wat ga je doen?

Het RIVM bestaat momenteel uit 24 specialistische kenniscentra die allemaal ten minste één toegewijde privacycoördinator hebben. Jij zal deel uitmaken van het centrale privacyteam, binnen de afdeling Juridische Zaken en Privacy.

Als privacy expert adviseer je de specialistische kenniscentra onder andere bij juridisch inhoudelijke vraagstukken over privacy en gegevensbescherming. Omdat deze over alle privacy gerelateerde onderwerpen kunnen gaan, blijft je werk altijd gevarieerd. Je zit in de tweede lijn. Dat betekent dat collega’s, zoals privacycoördinatoren en onderzoekers, jouw hulp inschakelen als ze vastlopen of ruggenspraak zoeken. Met jouw advies en ondersteuning help je hen vooruit. Hoe je dat doet, verschilt telkens. Soms wijs je collega’s simpelweg in de juiste richting en soms neem je inhoudelijk werk op het gebied van privacy over van hen. Ook ga je regelmatig in gesprek met derden over samenwerkingen. Kortom, je werkt veel samen in een breed speelveld. Daarnaast ontwikkel je beleid op tactisch en strategisch niveau. Ook sta je ook lekker met je voeten in de klei door te adviseren bij DPIA’s, QuickScans privacy, verzoeken van betrokkenen.

Een greep uit je werkzaamheden

  • Adviseren over DPIA’s en QuickScans privacy, de afhandeling van datalekken en de afhandeling van rechten van betrokkenen;
  • Het opzetten van managementrapportages, zowel intern als richting het ministerie van VWS;
  • Bijdragen aan het verder ontwikkelen van awareness en beleid.
  • Adviseren bij samenwerkingen van het RIVM waarbij persoonsgegevens een rol spelen
  • Adviseren bij zeer gevarieerde vraagstukken die raken aan privacy, maar soms ook raakvlakken hebben met bijvoorbeeld gezondheidsrecht of bestuursrecht;

Functie-eisen

Wie ben jij?

Wie jij bent, bepaalt het succes van jouw inzet. Uiteraard begrijp jij jouw vak goed. Je bent een ervaren en scherpe analist, die snel rode draden en verbindingen ziet. Iemand die conceptueel denkt, je eigen werk weet te vinden en je bent positief ingesteld. De mensen met wie jij samenwerkt, ervaren in jou een fijne collega, die proactief en oplossingsgericht meedenkt. Jij floreert in een omgeving van hele slimme en snel denkende mensen. In een wetenschapswereld zoals het RIVM zijn vraagstukken complex, gesprekken vaak sterk inhoudelijk en soms ook kritisch. Jij vindt het prettig om te werken in een cultuur van innovatie, verandering en verbetering. Daarin vindt jij telkens de juiste balans tussen het belang van het RIVM en het recht op privacy en gegevensbescherming. Je hebt interesse om je te verdiepen in het RIVM en wil je bij ons telkens blijven ontwikkelen. Daarvoor bieden we je ruimte.

Wat heb je verder in huis?

Om succesvol te zijn als privacy expert bij het RIVM, zijn relevante ervaring en aantoonbare actuele kennis van relevante wet- en regelgeving een must. Jij bent dus een universitair geschoolde jurist, bij voorkeur met een afstudeerrichting in het privacy- of informatierecht. Je hebt gevoel voor belangen en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je ziet de juridische werkelijkheid eerder als bron van mogelijkheden dan als belemmering. Immers, privacy is meer dan een checklist. Je bent nieuwsgierig, oplossingsgericht en je kunt goed schrijven.

Meer weten?

Wil je meer weten over de rol of over het RIVM? Afdelingshoofd Eliza Erkelens (06-11795548) vertelt je er met plezier over. App of bel dus gerust.

Meer over het RIVM

Het RIVM zet zich in voor een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Dit doen we op basis van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. We geven advies aan de overheid, professionals en burgers en delen onze kennis. Ook voeren we het Rijksvaccinatieprogramma uit en hebben we een taak bij de bestrijding van infectieziekten. Het RIVM is een agentschap en daarmee valt zij onder het ministerie van VWS.

Arbeidsvoorwaarden 

  • Salaris­niveau schaal 12
  • Maand­salaris Min €4.214 Max. €6.227 (bruto)
  • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur 12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren / weten of de vacature nog open staat?

Klik hier voor meer informatie / sollicitatiemogelijkheden